Truca'ns: 93 804 78 24 / 685 82 34 38

Acupuntura & DONA

La Medicina Tradicional Xinesa (MTX) actua de manera molt positiva i eficaç en la salut de la dona. A Kine estem especialitzats en la salut uroginecològica de la dona, però també volem oferir tractaments a nivell general tant de la dona com de l’home amb trastorns andrològics.

La majoria de trastorns en l’àmbit uroginecològic i en l’àmbit andrològic estan relacionats amb desajustos en els sistema nerviós, el sistema autonòmic i el sistema endocrí.
Mitjançant l’aplicació de les tècniques de la Medicina Tradicional Xinesa (acupuntura, moxibustió, dietètica energètica, correcció d’hàbits de vida, massatge tuina, fitoteràpia, ventoses…), podem regular el funcionament d’aquests sistemes aconseguint que l’organisme es vagi reequilibrant de manera natural.

Tots els tractaments inclouen una revisió i correcció d’hàbits de vida, d’alimentació i de gestió emocional per aconseguir, no només resoldre el problema de manera puntual, sinó oferir a la persona les eines necessàries per a construir la seva pròpia salut, dia rere dia, durant tota la seva vida.

Alguns dels aspectes relacionats amb la ginecologia i l’obstetrícia que podem tractar amb MTX són:

• Regular la menstruació
• Infertilitat o dificultat en quedar-se embarassada (inclou la parella)
• Seguiment de l’embaràs, preparació al part, inducció al part, girar el fetus, recuperació postpart-postcesària, tractament de cicatrius
• Prolapses d’úter, de bufeta, d’anus, de recte
• Incontinència urinària, fecal i de gasos
• Infeccions urinàries i vaginals
• Símptomes de la menopausa, desajusts i canvis hormonals

MENSTRUACIÓ
Segons la MTX, considerem que una menstruació és normal quan:
• El cicle és regular, és a dir, entre 28-32 dies.
• Té una durada d’entre 3 i 4 dies.
• Es canvia la compresa, tampó o copa cada 3-4 hores.
• El color és vermell viu. No ha de ser ni grana, ni marró, ni rosa pàl·lid.
• No hi ha coàguls
• No hi ha Síndrome PreMenstrual: hipersensibilitat emocional, mal humor, retenció de líquids, tensió generalitzada, migranyes, distensió mamària, dolor, desordres gastrointestinals, acné, etc

Quan alguna o algunes d’aquestes característiques no es compleixen, podem dir que la dona està experimentant un desajust energètic que cal reconduir.
La Medicina Tradicional Xinesa és molt efectiva en el tractament d’aquests desajusts:
• Menstruacions irregulars, abundants, escasses. Cicles curts o llargs.
• Hemorràgies.
• Pèrdues entre menstruacions
• Dolors menstruals
• Absència de la menstruació
• SPM

Moltes vegades, els problemes de fertilitat van lligats a un desajust de la menstruació. La MTX té molts recursos per regular-la i, a la mateixa vegada, millorar la salut de la dona i la seva fertilitat.

PROBLEMES DE FERTILITAT
En el cas tenir problemes de fertilitat, l’acupuntura és de gran ajuda doncs augmenta la circulació sanguínia als òrgans reproductius, fet que augmenta la qualitat de folícles, d’esperma i d’endometri.
És interessant conèixer els resultats dels anàlisis dels dos membres de la parella per saber si hi han anomalies.
És molt convenient valorar l’estat energètic dels dos membres de la parella amb la MTX per saber si ambdós han de rebre tractament o no. Cal mencionar que quan ambdós membres reben tractament amb MTX i s’acompanyen mútuament, els resultats poden ser molt més ràpids i òptims.

EMBARÀS
La Medicina Tradicional Xinesa és ben coneguda pels seus beneficis en el procés de l’embaràs. És important que la dona, a més del control mèdic, tingui el suport d’una teràpia natural que li pugui alleujar els típics símptomes com l’acidesa, les nàusees, els vòmits, els dolors, d’insomni, l’ansietat, l’esgotament, els prolapses, les morenes, etc, de manera natural i suau per al fetus, tal i com actua la MTX.

GIRAR EL FETUS
La Medicina Tradicional Xinesa té una tècnica molt eficaç per aconseguir que el fetus que ve de natges o de peu, es vagi girant fins arribar a la posició òptima en el moment del part. Aquesta tècnica es realitza entre les setmanes 34 i 38 i utilitza l’acupuntura, la moxibustió i la posició genupectoral. Amb aquestes tres tècniques podem augmentar la possibilitat de que el fetus es giri.

INDUCCIÓ AL PART
En els casos en que es retarda el part, és interessant fer una inducció amb l’acupuntura on, amb una o varies sessions intensives -depenent de cada cas- podem augmentar les contraccions uterines de manera natural i segura tant per la mare com pel nadó.

RECUPERACIÓ POSTPART
Aquesta etapa és de vital importància per a la recuperació de la mare, tant a nivell físic com a nivell emocional.
La MTX ofereix un tractament excel·lent per reajustar i recuperar les marques físiques i emocionals que es poden generar durant l’embaràs i/o el part.
La filosofia oriental té molt ben identificat que la dona ha de descansar i alimentar-se bé durant els 40 dies després d’haver parit. Durant aquesta quarantena la mare només dedica la seva atenció a ella mateixa i al seu nadó, de la resta s’encarreguen els altres membres de la família com les àvies/avis, el marit, els tiets/tietes, etc.
A Occident no tenim aquesta cultura, i és per aquest motiu que les mares es desconnecten de les seves necessitats i es debiliten. Aquesta debilitat i manca de recuperació mitjançant el descans i la bona alimentació genera símptomes com l’esgotament, d’insomni, els marejos, els vertígens, els prolapses, les morenes, les hemorràgies, els dolors, etc.

Podem fins i tot parlar de la molt habitual i desafortunada depressió post part, on l’estat emocional de la mare es pot transmetre al nadó.
Cal sostenir al màxim a la mare i que retrobi un estat emocional correcte.

Tots aquests són casos que s’han de CORREGIR DE MANERA IMMINENT per tal que la mare recuperi la força física i emocional QUE LI PERMETRÀ PODER TRANSMETRE LA SEGURETAT, LA PAU I L’AMOR QUE TANT NECESSITA EL SEU NADÓ.

Paral·lelament, podem regenerar cicatrius tant del part vaginal com de la cesària, per evitar el dolor que comporta i aconseguir que la cicatriu estigui lliure d’adherències i sigui menys visible.
No importa el sexe ni l’edat, la Medicina Tradicional Xinesa pot ajudar-vos a millorar la vostra salut i qualitat de vida de manera natural i respectuosa.

On som

C/ Masquefa 79-83 baixos
(davant Bombers)
08700 Igualada
(Barcelona)
T. 938 047 824
M. 685 823 438
kine@fisioterapeutes.org

Troba'ns també a...

Subscriu-te i no et perdis cap novetat!

mailing gratis by Mailrelay